woensdag 17 april 2013

Dieren-apenstrekenhotel

Het laatste boek dat ik aan jullie wil voorstellen is het 'Dieren-apenstrekenhotel' van Harmen van Straaten. Het is geschikt voor kinderen van het 3e leerjaar.

Bob en Lisa zijn een tweeling. Hun vader werkt in de dierentuin. Af en toe komt er eens een dier op logement bij hun thuis. Meneer Dreuge is hun strenge buurman.

Op een dag komt hun papa thuis met een baby-chimpansee. Ze moeten dit echt geheim houden, want hun strenge buurman mag dit absoluut niet weten. Het aapje heeft nog geen naam, daarom organiseert hun papa een wedstrijd. Alleen mag de tweeling niet meedoen, dat zou niet eerlijk zijn t.o.v. de andere kinderen. Gelukkig kan Dennis, hun buurjongen, wel meedoen. Ze vervalsen de wedstrijd en zenden wel honderd briefjes in met de naam 'Floddertje', allemaal met verschillende afzenders.

Naast de avonturen met hun chimpansee, moeten ze ook enkele zaken afhandelen met hun kwade buurman. Hij verzamelt ook de ballen van de kinderen die over de omheinig vallen. Ze smeden met hun drie ook een plan om de ballen terug te nemen.

Op een dag ontsnapt het de kleine chimpansee. Terwijl meneer Dreuge zijn haag aan het scheren is op een ladder, komt het aapje hem gezelschap houden in de boom. Hij schrikt zich rot en valt naar beneden. Door de val is de heup en het been van meneer Dreuge gebroken.

Natuurlijk moet het aapje op een dag terug naar de dierentuin. Bob en Lisa vinden dit enorm jammer. Gelukkig kunnen ze nog naar het aapje kijken in de dierentuin.

Het leuke aan dit boek is ook dat er enorm veel weetje in staan over de chimpansee.
Eigenlijk is het dus ook een leerijk boek voor de kinderen.

Veel leesplezier gewenst
juf Steffi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten