woensdag 17 april 2013

De vis in de boom.


Het klinkt misschien gek … een vriendschap tussen een vis en een boom. Toch is het realiteit in mijn verhaal.

De vis O verveelt zich in zijn traanvormig meertje. Naast het meer staat een boom. Telkens als de schaduw van de boom over het meer valt, voelt de vis zich zo goed. Hij kust dan telkens de schaduw, maar hij weet dat het niet echt is.

Dus besluit hij om op echt naar zijn vriend, de boom te gaan. Hij vraagt raad aan verschillende andere dieren zoals de aal en de eend. Uiteindelijk wil de kraai hem helpen als hij een worm meebrengt voor zijn baby-kraai. De baby-kraai heeft echter niet genoeg met 1 wormpje en schopt vis O daarom overboord.

Op het moment dat hij valt, beseft vis O dat hij maar één goede vriend heeft. De vriend die hem redt van zijn val, namelijk de boom. De boom zijn bladeren vangen hem op. De twee zijn dolgelukkig dat ze samen zijn.

Maar, niet alle verhaaltjes lopen goed af. Zoals wij allemaal weten, heeft een vis water nodig. Dus moet de vis op een bepaald moment terug naar zijn traanvormig meer.

Dit kan een leuk verhaal zijn om eens voor te lezen of te vertellen bij een ruzie in de klas. Ten slotte gaat het verhaal over vriendschap.
Het boek is geschreven door Guy Didelez, Joke de Vloed en Jurgen Walschot. Daarnaast wil ik ook nog graag een pluim geven aan de illustrator, want ik vind de tekeningen bij het boek enorm bijzonder.

Veel leesplezier
Juf Steffi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten